De som der delen of een verticaal geïntegreerd bedrijf?

Een bakker die zelf zijn eigen graan verwerkt voor zijn brood, doet aan verticale integratie. Een staalfabrikant die ijzerertsmijnen koopt om zo zijn eigen ijzer te produceren doet ook aan verticale integratie. Een interieurbouwer die zelf zijn materiaal produceert doet aan… jawel, verticale integratie! Door een stap van het productieproces voor zijn rekening te nemen kunnen de kosten gedrukt worden en is de onderneming zeker dat hij geen onnodige marges moet doorrekenen aan de klant. Het productieproces wordt als het ware verlengd en gewaarborgd.

Om unieke designs te realiseren die bijdragen aan het budget, de vraag en welzijnsindex van de klant, is er een geïntegreerde uiterst bekwame interne productiepartner nodig die de juiste materialen beheerst. SAAM is nummer één verwerker van Solid Surface in België en experimenteert sinds 2010 als pionier met vorm en kleur dankzij de flexibiliteit en kunnen van haar materialen.

Solid Surface is een custom design product met hoogperformante eigenschappen aan een competitieve prijs. Het gebruik van hernieuwbare materialen met lucht reinigende eigenschappen en gunstig thermisch profiel zijn van uitermate belang om de welzijnsindex van projecten te optimaliseren. Solid Surface is een materiaal bestand tegen slijtage en hitte, uiterst hygiënisch door zijn homogene samenstelling en naadloze structuur. Na talloze jaren nog steeds met volle overtuiging het basismateriaal voor onze projecten. 

De geïntegreerde werkwijze die voortkomt uit de integratie van materiaalproductie in het Kletz-traject, zorgt voor een hogere efficiëntie, minder onnodige kosten en grotere souplesse in de cyclus. Waar andere interieurbouwers moeten rekenen op externe partners voor een kwalitatieve oplevering van materiaal, maakte Kletz en Saam zich er samen meester van. 

Door een verticale integratie van de volledige designcyclus, van ruimtelijk design tot plaatsing, beheert Kletz haar volledige waardecreatieketen. Alle interventies en diensten draaien nauwgezet in samenhang met elkaar afgestemd op de vraag van de klant. Eén klant, één gezamenlijk plan, waarbij er een grondige communicatie en samenwerking heerst tussen de verschillende (productie)fases van het project. 

Kletz en Saam bouwen op en met elkaar. Samen ontzorgen ze de klant van ontwerp tot productie tot plaatsing. Het ultieme partnerschap inzake creativiteit en duurzaamheid, een no-brainer en voor het leven. 

Van droomidee tot wonderkamer in 12 weken, Kletz koppelt creativiteit aan efficiëntie.