Genius Loci

Het Latijns begrip ‘Genius Loci’ betekent letterlijk ‘geest van de plaats’. Hedendaags refereert het voornamelijk naar de geestelijke atmosfeer van een plek die gecreëerd wordt door de mensen die er leven. De Genius Loci is enerzijds enkel afhankelijk van oppervlakte, indeling, lichtinval en andere meetbare factoren, maar het omvat de aura van de ruimte. Het verwijst naar de kenmerken van een plaats die bepalend zijn voor het verdere ontwerp ervan.

Nu, de genius loci is geen vaststaand gegeven. Uitgaand vanuit de visie dat we door interieurprojecten te ontwerpen de genius loci positief kunnen manipuleren, vertrekken we bij Kletz altijd vanuit de bestaande omgeving en bepalen we samen hoe we de ruimtes willen laten evolueren in atmosfeer en functionaliteit. De genius loci is dus een belangrijke bouwsteen in het ontwerpproces van een leefomgeving. We streven naar een verbinding tussen een woning, haar omgevingskenmerken en haar bewoners.

Door in co-creatie een virtuele ruimte te betreden waar een digital twinmodel van de woning werd gebouwd, begeleiden de specialisten van Kletz je in het bepalen van de richting die je wil uitgaan. De virtuele ruimte voelt als een smooth space, waar geen vooropgestelde richtlijnen zijn, waar er ruimte is voor passage en vrijdenken. Dit brengt je tot je diepste verlangens en intenties. Welk effect wil je dat je leefomgeving op jou heeft? Hoe wil je geprikkeld worden? Hoe wil je je dagelijks organiseren? Deze vragen leiden ons tot het creëren van de genius loci van je leefomgeving. Ze wordt versterkt door de keuze van vormen, indeling, materialen, kleuren en lichtelementen in je interieurproject. De specialisten helpen je ontdekken hoe jij de genius loci tot leven wil zien komen zodat je je in verbinding voelt met de atmosfeer van je leefomgeving. Een fijne thuisomgeving draagt bij aan mentaal welzijn, persoonlijke groei en een algemeen geluksgevoel. Samenwerken met Kletz, een team van topspecialisten in deze materie, is goud waard. Groei met ons mee!

Meer weten over de ontwerper van de ideologische en filosofische lijn bij Kletz en NOIND, klik hier!