Kletz pioniert met Metaverse ontwerpmethode

Kletz pioniert met ruimtelijk VR design en ontwikkelt platform toepassingen met NOIND als ontwikkelingspartner.

Even wat introductie over ruimtelijk design bij het ontwerp van een keuken.

Een keuken is een belangrijke ruimte in elk huis en de architectonische oplossing ervan moet zorgvuldig worden bepaald om een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren. Ruimtelijk VR-design biedt een uitstekende tool om de beste architectonische oplossing voor een keuken te bepalen.

NOIND ontwerpt oplossingen waarbij de klant co-creëert met een schetser en zo een intuïtieve totaaloplossing vormgeeft.

Ruimtelijk VR-design stelt ontwerpers in staat om de keuken in 3D te visualiseren en te experimenteren met verschillende ontwerpopties. Hierdoor kunnen ze de ruimte evalueren en beoordelen hoe verschillende elementen samenwerken voordat de bouw begint. Dit helpt bij het identificeren van eventuele problemen die kunnen worden opgelost voordat er kostbare fouten worden gemaakt.

NOIND reduceert de ontwerpcyclus tot de essentie en kan daardoor méér ontwerp realiseren aan lagere kosten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de keuken een multifunctionele ruimte is waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden. Er moet rekening worden gehouden met de plaatsing van keukenapparatuur, opslagruimte, werkbladen en verlichting. Met ruimtelijk VR-design kunnen ontwerpers deze elementen nauwkeurig positioneren en de ruimte optimaliseren voor functionaliteit en esthetiek.

Ruimtelijk VR-design is ook nuttig bij het bepalen van de afmetingen van de keuken en het bepalen van hoe deze in de rest van het huis past. De grootte van de keuken moet overeenkomen met de behoeften van de gebruikers en in harmonie zijn met de rest van het huis. Door gebruik te maken van VR-technologie kunnen ontwerpers experimenteren met verschillende groottes en indelingen om de perfecte pasvorm te vinden.

Ten slotte kan ruimtelijk VR-design ook helpen bij het kiezen van de juiste materialen en kleuren voor de keuken. Door verschillende materialen en kleuren te testen in VR, kunnen ontwerpers de esthetiek van de ruimte bepalen en de juiste materialen en kleuren kiezen die passen bij de stijl van de woning en de persoonlijke voorkeuren van de bewoners.

Kletz pioniert en gelooft in de meerwaarde van co-creatie en digitale designontmoetingen.

Kortom, ruimtelijk VR-design is een essentieel hulpmiddel bij het bepalen van de juiste architectonische oplossing voor een keuken. Het stelt ontwerpers in staat om de ruimte nauwkeurig te evalueren en te experimenteren met verschillende ontwerpopties voordat de bouw begint. Door gebruik te maken van VR-technologie kunnen ontwerpers de keuken optimaliseren voor functionaliteit en esthetiek, en de juiste materialen en kleuren kiezen die passen bij de stijl van de woning en de persoonlijke voorkeuren van de bewoners.

Meer weten over de voordelen van ruimtelijk ontwerp, klik hier! Of wil je de virtuele realiteit onmiddellijk beleven? Boek dan een meeting in onze digitale toonzaal, klik dan hier!