Kookdampen optimaliseren het binnenklimaat? Echt?!

Kletz pioniert sinds 2010 met kookveldafzuiging, pas nu wordt duidelijk hoe efficiënt deze oplossing is.

Een downdraft kookveldafzuiging is een innovatieve oplossing voor keukenafzuiging die een aantal voordelen biedt ten opzichte van traditionele afzuigkappen. In dit artikel bespreken we de voordelen van deze technologie en de positieve effecten ervan op het binnenklimaat en het energieverbruik.

Allereerst biedt een downdraft kookveldafzuiging een betere afzuiging van kooklucht en dampen. In tegenstelling tot traditionele afzuigkappen die zich boven het kookoppervlak bevinden, bevindt de afzuiging bij een downdraft kookveldafzuiging zich direct naast de kookplaat. Dit betekent dat dampen en kooklucht direct worden afgezogen en niet de kans krijgen om zich door de keuken te verspreiden. Dit leidt tot een frisser binnenklimaat en minder kans op allergische reacties en gezondheidsproblemen.

Daarnaast kan een downdraft kookveldafzuiging bijdragen aan een vermindering van het energieverbruik. Omdat deze afzuiging direct naast de kookplaat wordt geplaatst, hoeft de afzuigmotor minder hard te werken dan bij traditionele afzuigkappen. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en kan er op de energierekening bespaard worden. Bovendien kan de afzuiging bij sommige modellen worden aangesloten op een ventilatiesysteem, waardoor de warme lucht die door het afzuigsysteem wordt afgevoerd, kan worden hergebruikt om de woning te verwarmen.

Een ander voordeel van donwdraft kookveldafzuiging is de esthetische waarde. Bij traditionele afzuigkappen wordt vaak een groot deel van de muur in beslag genomen en kan de afzuigkap een storend element in de keuken vormen.

Een downdraft kookveldafzuiging daarentegen is vaak subtieler en kan geïntegreerd worden in het keukenblad of kookeiland. Dit geeft de keuken een strakker en moderner uiterlijk.

Kletz ontwerpt maximaal met downdraft oplossingen en is daarnaast ook hoofdverdeler van deze innovatieve technologie.

Ten slotte is een downdraft kookveldafzuiging makkelijker schoon te maken dan traditionele afzuigkappen. Bij een traditionele afzuigkap hopen vet en vuil zich vaak op in de filters, wat regelmatig schoonmaakwerk vereist. Bij een downdraft kookveldafzuiging is er vaak sprake van een glazen oppervlak dat eenvoudig kan worden schoongemaakt met een vochtige doek.

Kortom, een downdraft kookveldafzuiging biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele afzuigkappen. Het leidt tot een frisser binnenklimaat, een besparing op energiekosten, een strakker uiterlijk van de keuken en minder schoonmaakwerk. Als je op zoek bent naar een innovatieve en praktische oplossing voor kookveldafzuiging, is een downdraft de beste optie. 

Meer weten over de optimalisatie van het binnenklimaat d.m.v. kookveldafzuiging, klik hier!