Levendig polychromatisch licht

Kletz integreert sinds 2018 polychromatische kleuren in haar ontwerp, de combinatie met dopamine boosters maakt jouw interieur tot een levendige ruimte.

De Art Deco-stijl is een opvallende en luxueuze designbeweging die populair was in de jaren 1920 en 1930. Een kenmerk van deze stijl is het gebruik van polychromatische kleuren, wat betekent dat er meerdere kleuren worden gebruikt in een ontwerp of object. Dit gebruik van kleur is een van de manieren waarop Art Deco zich onderscheidt van andere designstijlen.

Een van de belangrijkste architecten die de Art Deco-stijl beïnvloedde, was Le Corbusier. Hij geloofde dat kleur een essentieel onderdeel was van het ontwerpproces en ontwikkelde een kleurensysteem genaamd "Polychromie Architecturale". Dit systeem bestond uit 63 kleuren die hij categoriseerde op basis van hun helderheid en verzadiging. Het doel was om kleur te gebruiken om de emoties en stemmingen van mensen te beïnvloeden in de ruimtes waarin ze leefden en werkten.

In de context van een Art Deco-interieur kan het gebruik van polychromatische kleuren zorgen voor een opvallend en levendig resultaat. Door gebruik te maken van contrasterende kleuren en gedurfde patronen kan er een dynamisch en futuristisch gevoel worden gecreëerd. Het kleurenpalet van Le Corbusier, dat bestaat uit heldere, felle kleuren, kan worden gebruikt om deze look te bereiken.

"Kletz gelooft dat kleuren dat extra element toevoegen en een ruimtelijk pallet creëren met oog voor het welzijn van de bewoners", dixit Filip Van Cauteren, ontwerper bij Kletz.

Bij het ontwerpen van een Art Deco-interieur is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van polychromatische kleuren met mate moet worden toegepast. Een teveel aan kleur kan een ruimte overweldigend maken en afbreuk doen aan het elegante en verfijnde karakter van de Art Deco-stijl. Daarom is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen kleur en neutrale elementen in het ontwerp.

Kortom, het gebruik van polychromatische kleuren is een kenmerkende eigenschap van de Art Deco-stijl en kan worden gebruikt om een levendige en dynamische sfeer te creëren. Le Corbusier's "Polychromie Architecturale" is een belangrijk kleurensysteem dat kan worden gebruikt om de juiste kleuren te kiezen voor een Art Deco-interieur. Bij het toepassen van polychromatische kleuren is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen kleur en neutrale elementen om de elegantie van de stijl te behouden.

Meer weten over polychromatische kleuren en hun effect op het welzijn, klik hier!