Onnavolgbaarheid van co-creatie

Het geluk ligt hem niet in het vinden van de ultieme voldoening, maar vaak in het voldoening vinden in de stappen ernaartoe. 

Het is zover. Na 20 jaar tijd is de keuken toe aan een upgrade. De eerste belangrijke keuze die je nu dient te maken is wat voor soort traject je wil afleggen om tot die nieuwe keuken te komen. 

Optie één is over het algemeen de meest gekende, de route die waarschijnlijk als de ‘meest logische’ zal lijken. Je begint mogelijke keukenbouwers te googelen. Je herkent vast heel wat namen van de bekende baanwinkels en beslist op basis van uitstraling, aanbevelingen van vrienden en/of familie en budget om er enkele te bezoeken. Je bezoekt hun toonzaal, je bekijkt welke stijlen goed aanvoelen en je gaat in gesprek over de gewenste configuratie. Op basis van je keuzes in de toonzaal, je aangeleverde pinterestbeelden, je benodigdheden qua toestellen en budget zullen zij een offerte opmaken. Ook de andere kandidaten zullen dit zo goed mogelijk uitvoeren. Je vergelijkt en maakt uiteindelijk een keuze met wie je zal samenwerken. 

Of je kiest voor het onnavolgbare traject. Een virtueel traject waarin je start vanuit een virtuele smooth space. Waar de richting onbepaald is. Waar er geen vooraf bepaalde stijl is die vaststaat, maar waar er een evolutie plaatsvindt naar een ontwerp dat goed voelt qua vormentaal, configuratie én budget. Dit is het resultaat van co-creatie tussen de designer en de klant. En co-creatie, dat zorgt ervoor dat men steeds tot een onnavolgbaar eindproduct komt. 

Het effect van iedere co-creatie is onnavolgbaar, wat betekent dat het niet mogelijk is om de werkwijze te imiteren, te volgen. De onnavolgbaarheid ligt hem niet in het design zelf, maar wel in het proces van co-creatie die plaatsvond tussen personen met als eindproduct het gevoel van voldoening en vertrouwen, wat uitmondt in een materiële productie. 

Je keert terug naar een periode waarin je brein nog niet door striated spaces (bv: een keukentoonzaal) gestructureerd was inzake design, materiaal en configuratie. Gestockeerde ideeën en gevoelens worden opgeroepen in de virtuele smooth space. Dit is de start van de unieke collaboratie. De intrinsieke bevrijde staat van de geest draagt bij aan het succes van de co-creatie.

Zolang co-creëren de basis van het eindproduct is, zal het eindproduct onnavolgbaar zijn, omdat de combinatie van de verschillende elementen continu in verandering is en uniek. De co-creatie vindt plaats tussen verschillende breinen op een specifiek tijdstip en in specifieke context. Deze laatste hebben een invloed op de relatie tussen de elementen en deze relatie bepaalt het eindproduct. 

Een nieuwe keuken is bijzonder. Het geeft een frisse wind, nieuw leven en afwisseling na vele jaren trouw aan de oude keuken. Ook de weg ernaartoe kan bijzonder zijn! Daar kies je voor met Kletz & NOIND.